Lataa

Lastenhuone

Lastenhuone
Lastenhuone
Lastenhuone
Lastenhuone
Lastenhuoneen sisustuksessa saa ja pitää huomioida lasten toiveet kalusteille. Lastenhuoneen tulee näyttää lapselta, ja kalustevalinnoissa kannattaa kiinnittää huomiota käytännöllisyyteen. Sisustuksen suunnittelussa lapsi voi vaikuttaa esimerkiksi materiaali- ja värivalintoihin, jotta huoneesta tulisi juuri oman pesän näköinen. Värikkyys, eloisuus ja leikkisyys kuvaavat lastenhuoneen ulkoasua parhaiten. Kalustekaupan lastenhuoneen kalusteilla luot perheen pienimpien tilasta ajattoman aarreaitan, jota voit sisustaa erilaisilla sisustustarvikkeilla lapsen muuttuvaa makua seuraten yksilöllisemmäksi. Parhaimmillaan lastenhuone ilmentää lapsen persoonallisuutta ja on oman kodin paras leikkipaikka.
Valintaa vastaavia tuotteita ei löytynyt.

Monenlaisia ratkaisuja säilytyspulaan

Parvi- ja kerrossängyt ovat useimmiten lasten mieleen. Kalustekaupan lasten sängyt on suunniteltu helpottamaan myös tavaroiden säilytystä. Nukku-kerrossänkyjen ja jatkettavien sänkyjen alle voi piilottaa sängynaluslaatikon, joka kätkee sisälleen esimerkiksi päivän puuhasteluissa käytetyt lelut. Parvisänky sopii erityisen hyvin pieniin lastenhuoneisiin, sillä kokonaisuus sisältää sekä nukkumapaikan ja työpöydän että säilytystilaa.

Toimivat säilytysratkaisut ovat keskeisessä roolissa lastenhuoneessa. Hyvin palveleva lastenhuone yhdistää erilaisia säilytyskalusteita keskenään. Lipastojen laatikkoihin katoavat vaatteet ja vähemmällä käytöllä olevat lelut, kun taas lempiesineet saavat olla käytännöllisesti esillä avohyllyjen päällä. Kun kaikilla tavaroilla on oma paikkansa, lapsi oppii pitämään huolta oman tilansa siisteydestä.

Eivätkö kodin neliöt riitä lastenhuoneelle? Lapselle voi rakentaa oman sopen myös kodin muiden tilojen yhteyteen. Parvisänky säästää tilaa ja antaa lapselle sopivasti yksityisyyttä. Parvisängyn voi hyvin sijoittaa makuu- tai olohuoneen yhteyteen, ja koota ympärille muita viihtyvyyttä lisääviä kalusteita. Tilan voi rajata esimerkiksi sermillä tai turvaa lisäävällä vuodekatoksella. Myös kirjahylly toimii oivallisena tilanjakajana.

Värikkyyttä ja yksilöllisyyttä sisustustarvikkeilla

Lastenhuoneen kalusteiden valinnassa tulisi ottaa huomioon kalusteiden klassisuus ja kestävyys. Lapsen maku ja tyyli muuttuvat tiheään, eivätkä samat värivalinnat välttämättä miellytä enää seuraavana vuonna. Huoneen peruskalusteet voivat olla värimaailmaltaan harmonisia ja helposti yhdisteltävissä. Tärkeintä on turvata kasvavan pikkuväen tarpeet.

Kun huoneen peruskalusteet on hankittu, on aika lähteä täydentämään kokonaisuutta värikkäillä ja lapsen makuun sopivilla sisustustarvikkeilla. Mielikuvitusta pursuavat valaisimet, sisustustarrat ja kuviolliset tekstiilit kruunaavat lastenhuoneen. Kun sävymaailma on sisustuksessa yhtäläinen, näyttävät monenkirjavat sisustusratkaisut yhdessäkin toimivilta. Tulevat taiteilijat ilahtuvat vaikkapa seinälle ripustettavasta liitutaulusta, joka antaa mahdollisuuden toteuttaa omaa luovuutta ilman sotkuisia seiniä.

Kalustekaupan lastenhuoneen kalusteet huomioivat kasvavan lapsen vaatimukset ja palvelevat taaperoiästä koulutielle. Jatkettavat sänkymme kasvavat lapsen mukana, eikä pituuden karttuessa tule hankkia uutta kalustetta. Vaikka tyyli ehtisi muuttua matkan varrella, on sisustusta helppo muuttaa esimerkiksi verhoja, mattoa ja muita tekstiilejä vaihtamalla.  

Kouluikäisen muuttuvat tarpeet

Koululainen tarvitsee huoneeltaan rauhaa ja sopivan tilan läksyjen tekoon. Vaikka työpöytä ei olisi leikki-ikäiselle välttämätön hankinta, korostuu koululaisen huoneen kalusteissa järjestelmällisyys ja työrauha. Tärkeimpiä hankintoja koululaiselle ovatkin tukeva pöytä ja oikein mitoitettu tuoli. Kalustekaupan kalusteet ovat helposti yhdisteltävissä, ja voit kartuttaa huonekalujen hankintaa lapsen tarpeiden muuttuessa ja lisääntyessä.